Turp otu salatası
MODA HABER

Turp otu salatası

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Şubat 2011

Malzemeler:
►1 kg turp otu
►1 limonun suyu
►Yarım çay bardağı zeytinyağı
►Tuz
►1 ad.Dilimlenmiş portakal,
►Kuru domates
►Zeytin
►2 diş dövülmüş sarmısak (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
Bir tencerede suyu kaynatın. Kaynama suyuna bir yemek kaşığı tuz atın.Ayıklanmış ve temizlenmiş turp otlarını kaynamış suyun içine atın.Yeşil rengini koruyarak haşlayın.Süzgeç yardımıyla sudan alıp servis tabağına yerleştirin. Soğumaya bırakın.Tuzu,bir limonun suyunu,sarmısağı ve sızma zeytinyağını karıştırın.Otların üzerine gezdirin. Portakal dilimleri,kurutulmuş domates ve zeytin ile süsleyin.