Terapist bulma, terapiste güvenme sorununa son!
LIFESTYLE

Terapist bulma, terapiste güvenme sorununa son!

İşte en yakın terapiste ulaşmanın en pratik ve güvenilir yolu...

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Aralık 2010

Büyük şehirde yaşamak, büyük bir yükü sırtımızda taşımakla aynı anlama geliyor. Büyük şehrin, küçük örneği ise caddedeki trafikle sınırlı kalmayan trafik sorunu... E-mail trafiği, telefon trafiği, randevu trafiği ve belki de insan trafiği. Hangimiz gün sonunu, stres halini yaşamadan, gülen bir yüzle kapatabiliyoruz? Büyük şehirlerde çoğu zaman, psikolojimizin hangi durumda olduğu sadece bir 'trafik' problemine bağlı olabiliyor. Bu ortak problem dışında hangimizin farklı problemleri olmuyor ki? Birbirimizle paylaşamıyor, kalabalık içinde yalnız hissederek kendimizle baş başa çözmeye çalışıyoruz ve sonucu daha da içinden çıkılmaz bir hale getirebiliyoruz. Bazen kendimizi kandırıyor bazen de reddediyoruz. Oysa ki ister iş, ister aile, ister çevresel faktörler, ister tepki gösterdiğimiz ancak kaynağının ne olduğunu bilmediğimiz binlerce etkinin sonucunda sergilediğimiz davranış bozukluklarımız olabiliyor. Bunlar büyük şehrin, büyük problemleri olarak karşımıza çıkabiliyor. Depresyon haline giriyor, mobbing'e uğruyor, travmalar yaşıyoruz. Peki, kaçımız uzmana danışıyoruz? Sadece büyük şehirlerde yaşayan metropol insanlarının değil, tüm şehirlerdeki hayatların sorunu: Ya trafik içinde vakit bulamıyoruz ya çekiniyoruz ya da doğru ismi nasıl bulacağımızı bir türlü bilemiyoruz. Bu uğraştan bizi kurtaracak, en yakın, en doğru kişiye ulaştıracak ve bunu en hızlı şekilde yapacak bir kişi olsa şeklinde düşünmekten alıkoyamıyoruz kendimizi.

İşte sonunda en hızlı, en kolay ve en güvenilir biçimde bu hizmeti sağlayan bir portal hizmete sunuldu. Davranış Bilimleri Enstütüsü dünyanın neresinde olursak olalım bizlere ulaşabileceğimiz en yakın ve en güvenilir terapisti öneriyor. Online bilgi edinme, dayanışma ve yardımlaşma platformu www.terapiportali.com, 1 Aralık tarihinde hizmete girdi. Site ziyaretçileri, uzmanları ve kurumları ortak bir platformda buluşturarak tüm dünyada yaşanan ve aslında çok ciddi bir sorun olan "terapist bulma" ve "terapiste güvenme" konusuna çözüm getiriyor. Sağlıklı, hızlı ve güvenilir bir iletişim gerçekleştirebilmek amacı ile kurulan Terapi Portalı, bu iletişimi güvenli bir ortama taşırken, danışanın ihtiyaçlarına cevap veriyor ve terapiyle ilgili soru işaretlerini gidermeye yardımcı oluyor.

Fotoğraftakiler: Psikiyatrist Dr. Nuşin Baydemir, Psikolog Emre Konuk, Klinik Psikolog Eda Arduman, Web Yazılım Geliştiricisi Alihan Çetin