Amerika'nın alışveriş çılgınlığı Türkiye'de
MODA

Amerika'nın alışveriş çılgınlığı Türkiye'de

Amerika’nın ünlü alışveriş çılgınlığı Türkiye’de de hissedildi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Aralık 2013

Amerika'da her yıl yaşanan, gelenekselleşmiş indirimli alışveriş çılgınlığı Kara Cuma (Black Friday) ve onun online alışverişe taşınmış hali Siber Pazartesi'nin (Cyber Monday) heyecanı Kasım ayında Türkiye'de de hissedildi. Amerikadaniste.com sayesinde Amerika'daki online alışveriş sitelerinden kolaylıkla alışveriş yapabilen kullanıcılar, 29 Kasım'daki Kara Cuma ve 2 Aralık'taki Siber Pazartesi indirimlerinden yararlanmanın ayrıcalığını yaşadılar. Amerikadaniste.com'un Aralık ayının başında, Amerika'dan Türkiye'ye günde ulaştırdığı paket sayısı diğer zamanlara oranla yaklaşık yüzde 70 arttı. Amerikadaniste.com'un verilerine göre, Türkiye'ye ulaştırılan siparişlerin çoğunluğunu kıyafetler, iç giyim ürünleri, bebekler için ürünler, ayakkabılar, aksesuarlar, tabletler ve oyun konsolları oluşturdu.

Amerikadaniste.com Kurucu Ortağı Seyfi Erol, Kara Cuma ve Siber Pazartesi ile ilgili olarak şunları söyledi: "Amerika'da her yıl Kasım ayının dördüncü Perşembe'sinde kutlanan Şükran Günü'nden bir sonraki gün, markalar çok büyük indirimler yapıyorlar ve Kara Cuma olarak adlandırılan bu alışveriş çılgınlığı hem tüketicilere hem de alışveriş merkezlerine avantajlar sağlıyor. Amerika'daki binlerce alışveriş merkezi tarafından uygulanan bu indirimler, özellikle son yıllarda Amerika'nın online alışveriş sitelerinde de gerçekleşmeye başladı. Kara Cuma'dan sonra gelen Pazartesi günü, online alışverişte çılgın indirimlerin yaşandığı Siber Pazartesi olarak adlandırılıyor. Bu sayede indirimli alışveriş imkanı Pazartesi gününe kadar uzuyor. Amerika'daki internet sitelerinden online alışveriş yapmak isteyen internet kullanıcılarına sunduğumuz ayrıcalıklarla, her yıl bu indirim avantajlarını Türkiye'ye de taşıyoruz. Bu yıl birçok büyük markanın yaptığı yüzde 70'lere varan indirimler Türkiye'deki tüketicileri Amerika'dan sipariş vermeye yöneltti ve bu dönemde Türkiye'ye taşıdığımız paket sayısı hızlı bir artış gösterdi."

Amerikadaniste.com, Amerika'daki internet sitelerinden online alışveriş yapmak isteyen internet kullanıcılarına, Amerika'da bir posta adresi sağlıyor. Üyelerin Amerika'daki bu posta adresine ulaşan siparişleri, sitedeki "Gönder" butonuna bastıkları anda yola çıkıyor ve hızlı kargo sayesinde ortalama 2-3 iş günü içinde Türkiye'ye gelerek adreslerine teslim ediliyor. Amerikadaniste.com, konusunda uzman üye hizmetleri ve operasyon ekibiyle alışverişlerle ilgili tüm soru ve sorunlarda üyelerine yardımcı oluyor.